Сотню евакуйованих до США афганців підозрюють у зв'язках з терористами

Читать на русском
США підозрюють близько сотні евакуйованих афганців у зв'язках з радикалами та побоюються, що вони несуть терористичну загрозу країні.
Reuters

США підозрюють близько сотні евакуйованих афганців у зв'язках з радикалами та побоюються, що вони несуть терористичну загрозу країні.

Про це повідомляє телевізійний канал США NBC News.

«Федеральна влада вживає всіх запобіжних заходів з тим, щоб не допустити знаходження в США людей, про яких є компрометуюча інформація. Так, з приблизно 30 000 евакуйованих в США громадян Афганістану додатковим перевіркам були піддані вже близько 10 000 чоловік», – йдеться в повідомленні.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Згідно з результатами таких перевірок у США виявили близько сотні афганців, що становлять потенційну загрозу через зв'язки з терористичними угрупованнями.

Нагадаємо, США офіційно завершили виведення свого військового контингенту, а також евакуацію цивільних і афганських біженців з території Афганістану. Останній евакуаційний літак Військово-Повітряних сил США покинув Міжнародний аеропорт Кабула імені Хаміда Карзая вдень 30 Серпня.

Додамо, що зараз на території США знаходиться до 50 тисяч афганців, яким дозволили перебувати в країні без належних віз. Їх провели за спеціальною програмою, згідно з умовами яких у них є рік на подачу заяви на постійну візу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: