Евакуації з Афганістану просить ще близько 200 українців – МЗС

Читать на русском
Ще близько 200 громадян України просять евакуювати їх з Афганістану. Але ситуація з кількістю бажаючих постійно змінюється.
Дмитро КулебаЄвропейська правда

Ще близько 200 громадян України станом на 31 серпня просять евакуювати їх з Афганістану. Але ситуація з кількістю охочих постійно змінюється.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у коментарі «Громадському» в середу, 1 вересня.

Таліби захопили Афганістан: як це вплине на світ та які уроки потрібно винести із ситуаціїСкільки грошей в Афганістан вклали США, чому Талібан так швидко захопив владу і які будуть наслідки – на відео.

«Тому що хтось, наприклад, два тижні про себе не заявляв, а потім заявив. А хтось заявив, а потім полетів на іншому літаку, тому що з'явилася така можливість. Тому ця цифра плаває, але ніхто не буде кинутий напризволяще», - заявив міністр.

Кулеба зазначив, що в Афганістані залишаються люди, в тому числі діти і жінки, для яких виїхати зараз звідти - це можливість уникнути загрози їхньому життю і безпеці.

Він також додав, що до України звернулися чотири держави за допомогою з евакуацією своїх громадян з Афганістану.

Нагадаємо, напередодні в МЗС України повідомили, що продовжать евакуацію з Афганістану після 31 серпня. Маршрути повернення громадян влада може скорегувати в залежності від розвитку ситуації в аеропорту Кабула.

Україна вже організувала шість евакуаційних рейсів, якими вивезли понад 650 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: