США готові брати участь у Нормандському форматі – Держдепартамент

Читать на русском
США готові брати участь у переговорах, якщо завдяки їх участі Нормандський формат знову оживе
Вікторія НуландВідкрите джерело

США готові приєднатися до переговорів по Донбасу - як в Нормандському форматі, так і в будь-якому іншому. Тим більше, що у Вашингтона вже є досвід переговорів з питання Донбасу поза Нормандського формату.

Про це 10 вересня заявила заступник Державного секретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд, виступаючи на конференції YES Brainstorming в Києві.

«Що ми сказали Україні, Росії, європейцям - це те, що ми готові повторно брати участь в будь-якому вигляді - або в Нормандському форматі, або знову в паралельній підтримці, якщо наша сторона побачить спосіб, яким ми можемо допомогти» - сказала вона.

Росія готова до діалогу з Україною: які умови висуває РФ та чи можлива зустріч двох лідерівУ Кремлі заявили, що Путін готовий зустрітися з Зеленським. Чи може зустріч президентів відбутися найближчим часом та що на ній можуть обговорити, читайте у матеріалі «Слово і діло».

При цьому Нуланд підкреслила, що США готові брати участь у переговорах, якщо завдяки їх участі Нормандський формат «оживе».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що в ході зустрічі в Білому домі президент США Джозеф Байден отримав пропозицію ввести США в переговорний процес по Донбасу.

Віцепрем'єр Ольга Стефанишина заявила, що США візьмуть участь у переговорах щодо врегулювання конфлікту на Донбасі і деокупації Криму. В Україну очікується низка візитів міністрів США до кінця 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: