США не братимуть участі в переговорах по Донбасу через острах Росії – експерт

Читать на русском
На думку експерта, участь США в переговорах по Донбасу загрожує прямою конфронтацією з Росією, а на такий ризик у Вашингтоні ніколи не підуть
Ілюстративне фотоУкрінформ

Сполучені Штати ніколи не приєднаються до переговорів по Донбасу, оскільки надто побоюються конфронтації з Росією.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в ефірі телеканалу «Україна 24».

Візит Зеленського в США: про що президент говорив з Байденом і які угоди підписали Україна і ШтатиПодробиці візиту Володимира Зеленського в США – з ким зустрічався президент, чим закінчилися переговори з Джо Байденом, які угоди підписали.

«Я як людина, яка займається аналітикою, скажу, що це ідея, яка не може бути реалізована. США ніколи офіційно не приєднаються до Нормандського формату, тому що рано чи пізно навіть Нормандський формат прийде до того, що треба сідати навпроти Росії. Росія все ж є стороною конфлікту. І переговори в присутності Франції та Німеччини, а ще й США, повинні йти між Україною і Росією як між країнами, у яких збройний конфлікт. На пряму конфронтацію з Росією США ніколи не підуть. До речі для того США і підтримують Україну, щоб нівелювати військову загрозу, зокрема для НАТО і ЄС з боку Росії» - сказав він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що в ході зустрічі в Білому домі президент США Джозеф Байден отримав пропозицію ввести США в переговорний процес щодо Донбасу.

Віцепрем'єр Ольга Стефанишина заявила, що США візьмуть участь у переговорах щодо врегулювання конфлікту на Донбасі та деокупації Криму. В Україну очікується низка візитів міністрів США до кінця 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: