Зеленський допустив звільнення полонених після нової нормандської зустрічі

Читать на русском
Після саміту нормандської четвірки можуть бути звільнені 10-20 українців, яких РФ утримує на окупованих територіях Донбасу.
скріншот з трансляції

Після майбутнього саміту «нормандської четвірки» можуть бути звільнені частина українців, яких РФ утримує на окупованих територіях Донбасу.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в рамках форуму Ялтинської європейської стратегії в форматі YES Brainstorming2021 у Києві в п'ятницю, 10 вересня. Трансляція заходу доступна в YouTube.

Обмін полоненими: чому півтора року немає прогресу в переговорахПереговори щодо обміну полоненими практично заморожені. Коли був останній обмін і чому не проводять нових – в матеріалі Слово і діло.

За його словами, над проведенням нормандської зустрічі зараз працюють.

«Якщо буде зустріч у нормандському форматі, ми працює над цим, то буде повернення якоїсь кількості людей. Буде якийсь результат», - сказав він.

При цьому він зазначив, що обміну «всіх на всіх» поки чекати не варто.

«Я не вірю у звільнення «всіх на всіх». Все, про що ми домовляємося, вони не виконують. Але я вірю в те, що після зустрічі можуть бути звільнені 10-20 або більше людей. 50 або 100 - скільки буде», - уточнив Зеленський.

YES Brainstorming. 10 вересня. Частина 1Victor Pinchuk Foundation

Нагадаємо, Володимир Зеленський передав лідеру США Джо Байдену список незаконно ув'язнених українців на окупованих територіях Донбасу, Криму і РФ. У документі значилися імена 450 осіб.

Зеленський попросив у лідера США допомогти зі звільненням незаконно ув'язнених українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: