Зеленський хотів би обговорити ПП-2 в рамках Нормандського формату – Єрмак

Читать на русском
Єрмак нагадав, що Україна вважає російський проект не бізнес-проектом, а геополітичним енергетичним проектом
Андрій Єрмакpresident.gov.ua

Питання російського газопроводу «Північний потік-2» має обговорюватися в Нормандському форматі. У зв'язку з цим президент України Володимир Зеленський хоче, щоб до переговорного процесу приєдналися США.

Про це розповів глава офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю РБК-Україна.

Сам Єрмак вважає, що в цих переговорах роль США може бути дуже вагомою.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

«Питання ПП-2 має розглядатися на рівні нормандського формату. І у зв'язку з цим абсолютно логічним є участь у цих переговорах США, тому що ми готові розглядати ПП-2 тільки з точки зору глобальної безпеки» - заявив він.

Єрмак нагадав, що Україна вважає російський проєкт не бізнес-проектом, а геополітичним енергетичним проєктом, який безпосередньо зачіпає питання української національної безпеки.

Раніше глава НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив, що США і Німеччина все ще можуть заблокувати російський газопровід «Північний потік-2», навіть якщо він добудований вже на 99%.

Зеленський в ході брифінгу після зустрічі з президентом США Байденом заявив: Україна припускає, що США нададуть їй підтримку у випадку, якщо Росія загрожуватиме Українській енергетичній безпеці за допомогою своєї зброї – газопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: