Україна готова до проведення зустрічі глав МЗС у «нормандському форматі» – Кулеба

Читать на русском
Російську сторону закликають до участі у зустрічі міністрів закордонних справ у нормандському форматі.
mfa.gov.ua

Російську сторону закликають до участі у зустрічі міністрів закордонних справ у «нормандському форматі».

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час пресконференції з міністром закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном.

Кулеба заявив, що Україна готова до проведення зустрічей глав міністерств закордонних справ країн «нормандського формату».

«Я хочу скористатись цією нагодою, щоб підтвердити, що ми готові до проведення зустрічі міністрів закордонних справ у «нормандському форматі». Сподіваємося, що наш російський колега, міністр Лавров, так само конструктивно і добросовісно підійде до проведення цієї зустрічі», – повідомив він.

Війна та мир в обіцянках Зеленського: як змінювалася риторика президента щодо ДонбасуЯк за роки президентства змінювалася риторика Володимира Зеленського щодо війни на Донбасі.

Міністр закордонних справ України надіється, що зусилля «нормандського формату» бути ще ефективнішими.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель звернула увагу на застій в нормандському форматі та виступила за відновлення зустрічей в його рамках. Вона зазначила, що наразі в «нормандському форматі» є певний застій.

Також Меркель заявила, що анексія Криму Російською Федерацією порушує територіальну цілісність України, саме тому Німеччина відстоюватиме цю позицію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: