Таліби заявили, що увійшли до столиці бунтівної провінції Панджшер

Читать на русском
Згідно з повідомленням представника талібів, таліби взяли під контроль центр району Рухаха, одного з районів столиці провінції, міста Базарак.
Фото з місця подійСкриншот

Представники радикального ісламістського руху «Талібан» заявили, що увійшли до столиці єдиної непідконтрольної їм провінції Афганістану - Панджшера.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на представника талібів Білала Карімі.

Згідно з повідомленням Карими, таліби взяли під контроль центр району Рухаха, одного з районів столиці провінції, міста Базарак. Сили опору зазнали серйозних втрат. Карімі також заявив про велику кількість полонених і затриманих, а також захоплений Транспорт, озброєння і боєприпаси.

Таліби захопили Афганістан: як це вплине на світ та які уроки потрібно винести із ситуаціїСкільки грошей в Афганістан вклали США, чому Талібан так швидко захопив владу і які будуть наслідки – на відео.

Агентство зазначає, що цю інформацію, як і заяву Карими про активні бойові дії, що ведуться в Базараку, перевірити поки що не вдалося. Очолюваний польовим командиром Ахмадом Масудом-молодшим і віцепрезидентом Афганістану Аміруллою Салехом Фронт національного опору Афганістану поки що ніяк не прокоментував інформацію.

Нагадаємо, 3 вересня вже приходили повідомлення про те, що останню непідконтрольну талібам провінцію Афганістану, Панджшер, захопили. Однак пізніше ця інформація не підтвердилася.

Таліби відзначили звістку про цю перемогу стрільбою в повітря, в результаті чого загинуло 17 осіб. Після цього рух заборонив своїм збройним бойовикам відзначати перемоги стрільбою в повітря через інциденти із загибеллю людей від випадкових куль.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: