Таліби захопили останню непідконтрольну провінцію

Читать на русском
Останню непідконтрольну талібам провінцію Афганістану, Панджшер,  захопили. У Кабулі бойовики відзначають цю новину пострілами в повітря.
AP Photo / Rahmat Gul

Останню непідконтрольну талібам провінцію Афганістану, Панджшер, захопили. У Кабулі бойовики відзначають цю новину пострілами в повітря.

«Панджшер, останній спірний регіон в Афганістані, на цей момент упав. І солдати «Талібану» стріляють у повітря від радості», - повідомляє видання Yeni Safak.

Таліби захопили Афганістан: як це вплине на світ та які уроки потрібно винести із ситуаціїСкільки грошей в Афганістан вклали США, чому Талібан так швидко захопив владу і які будуть наслідки – на відео.

Представник «Талібану» Забіхулла Муджахід закликав моджахедів уникати стрільби в повітря, святкуючи: «Зброя і боєприпаси в ваших руках, і ніхто не має права їх витрачати просто так». Він додав, що випущені кулі можуть завдати шкоди цивільному населенню.

Нагадаємо, 15 серпня бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і більша частина керівництва держави, втік з країни.

Україна, США і ще 90 держав 29 серпня схвалили декларацію, в якій заявили, що зроблять все можливе, щоб Афганістан могли вільно залишати їх громадяни, а також лояльні заходу афганці та люди з груп ризику, яким можуть загрожувати переслідування при талібах.

Також «Слово і діло» вирішило порівняти, як відбувалося виведення військ Радянського Союзу з Афганістану наприкінці 80-х та Сполучених Штатів – зараз.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: