В Афганістані таліби закривають притулки для жінок

Читать на русском

Із приходом до влади талібів в Афганістані масово закриваються центри мережі служби захисту жінок від насильства. Велика частина директорів притулків втекли зі своїми підопічними.

Про це повідомляє The New York Times.

Таліби захопили Афганістан: як це вплине на світ та які уроки потрібно винести із ситуаціїСкільки грошей в Афганістан вклали США, чому Талібан так швидко захопив владу і які будуть наслідки – на відео.

Більше половини всіх афганських жінок повідомляли про фізичне насильство та 17% - про сексуальне насильство. Майже 60% видають заміж насильно, відзначають автори матеріалу з посиланням на міністерство у справах жінок Афганістану.

Також у сільській місцевості й досі поширені вбивства в ім'я честі, дитячі шлюби і продаж молодих дівчат в рабство в якості плати за борги. Відповідно до нещодавніх досліджень, переслідування жінок на робочому місці та в громадських місцях є постійним явищем, так як і психологічне насильство.

«Наших притулків, центрів захисту жінок, більше немає. Малоймовірно, що більшу частину роботи, яку ми робимо для жінок, ми зможемо робити як раніше», - заявила співзасновник організації Суніта Вішванат.

Нагадаємо, вчора таліби влаштували «святкову» стрілянину в Кабулі, є загиблі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: