Таліби вирішили перенести дату оголошення складу нового уряду Афганістану

Читать на русском
Таліби намагаються сформувати широку адміністрацію, яка буде прийнятною для міжнародного співтовариства
Ілюстративне фотоNachedeu

Радикальний ісламістський рух «Талібан», який контролює територію Афганістану, в черговий раз відклав терміни оголошення про склад нового уряду країни.

Про це заявив офіційний спікер руху Забігулла Муджахід, пише індійське видання The Times Of India.

«Оголошення про формування нового уряду і склад Кабінету міністрів буде наступного тижня», - заявив Муджахід.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Видання зазначає, що таліби намагаються сформувати широку адміністрацію, яка буде прийнятною для міжнародного співтовариства. Швидше за все, очолить уряд один з лідерів руху - Мулла Абдул Гані Барадар. Ще один варіант - що уряд Афганістану може очолити лідер талібів Хайбатулла Ахундзаде. Про це заявив член комісії руху з культури Анамулли Самангані.

Однак деякі інші ЗМІ повідомляють, що таліби відкладають формування уряду через що ведуться в провінції Панджшер боїв з афганським Опором.

3 вересня ЗМІ повідомили, що останню непідконтрольну талібам провінцію Афганістану, Панджшер, захопили. У Кабулі бойовики святкують цю новину пострілами в повітря - і в результаті цієї стрільби 17 людей загинуло, а 41 отримав поранення.

Наступного дня представники Опору спростували інформацію про захоплення Панджшера. Представник сил опору Фахім Дашті заявив про ліквідацію щонайменше 600 бойовиків руху Талібан в афганській провінції Панджшер за один день.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: