Таліби влаштували «святкову» стрілянину у Кабулі, є загиблі

Читать на русском
У столиці Афганістану Кабулі таліби відкрили святкову стрілянину на честь  захоплення останньої провінції Афганістану Панджшер.
Getty Images

У столиці Афганістану Кабулі таліби відкрили «святкову» стрілянину на честь захоплення останньої провінції Афганістану Панджшер.

Про це повідомляє Reuters.

Відомо, що стрілянину у повітря відкрили таліби в ніч на суботу, 4 вересня. Таким чином вони святкували захоплення останньої не підпорядкованої їм північної провінції Панджшер.

В результаті стрілянини загинули 17 людей і ще понад 40 осіб були поранені.

Таліби захопили Афганістан: як це вплине на світ та які уроки потрібно винести із ситуаціїСкільки грошей в Афганістан вклали США, чому Талібан так швидко захопив владу і які будуть наслідки – на відео.

Зазначимо, що угруповання 3 вересня заявило про захоплення Панджшеру — останньої провінції, що протистояла талібам. Представник «Талібану» Забіхулла Муджахід закликав моджахедів уникати стрільби в повітря, адже випущені кулі можуть завдати шкоди цивільному населенню.

Нагадаємо, 15 серпня бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і більша частина керівництва держави, втік з країни.

Україна, США і ще 90 держав 29 серпня схвалили декларацію, в якій заявили, що зроблять все можливе, щоб Афганістан могли вільно залишати їх громадяни, а також лояльні заходу афганці та люди з груп ризику, яким можуть загрожувати переслідування при талібах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: