Таліби в Кабулі розігнали жіночу демонстрацію пострілами і сльозогінним газом – ЗМІ

Читать на русском
Мінімум одна учасниця мітингу отримала травми. Хода на підтримку прав жінок спочатку позиціонувалася, як мирна
Ілюстративне фотоtwitter.com

У Кабулі бойовики радикального руху «Талібан», які контролюють територію країни, розігнали жіночу демонстрацію, яка виступала за права жінок. Мітинг розганяли із застосуванням вогнепальної зброї та сльозогінного газу.

Про це повідомляє Associated Press.

Таліби захопили Афганістан: як це вплине на світ та які уроки потрібно винести із ситуаціїСкільки грошей в Афганістан вклали США, чому Талібан так швидко захопив владу і які будуть наслідки – на відео.

Хода 4 вересня спочатку планувалася, як мирна, учасниці вшанували пам'ять військових, загиблих у війні з талібами, поклавши квіти до Меморіалу в Кабулі. Потім демонстрація попрямувала до президентського палацу, де їм перегородили шлях озброєні бойовики. Згідно зі словами учасниці ходи, таліби почали стріляти в повітря і застосували проти жінок сльозогінний газ. Після цього мітингувальники змушені були розбігатися.

Відзначається, що мінімум одна учасниця мітингу отримала травми. Так, журналіст колишнього телеканалу Tolo News опублікував відео інтерв'ю з активісткою Наргіз Садат, яка стверджує, що її побили бойовики талібів.

Нагадаємо, 26 серпня стало відомо, що рух «Талібан», який захопив владу в Афганістані, готується заборонити в країні музику.

А 18 серпня в афганській провінції Нангархар таліби відкрили вогонь по мітингувальниках. Загинули дві людини та ще 10 постраждали.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: