Таліби заборонили бойовикам відзначати перемоги стріляниною в повітря

Читать на русском
Керівництво талібів випустило спеціальну інструкцію для польових командирів з вимогою карати тих, хто стрілятиме в повітря
Ілюстративне фотоReuters

Радикальний ісламістський рух «Талібан», який контролює територію Афганістану, заборонив своїм озброєним бойовикам відзначати перемоги стрільбою в повітря після інцидентів із загибеллю людей від випадкових куль.

Про це заявив офіційний представник руху Забіхулла Муджахід.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Він зазначив, що керівництво талібів випустило спеціальну інструкцію для польових командирів. У ній вказується, що стрілянина в повітря призводить до поранень і загибелі мирних людей від випадкових куль, а також лякає афганців. В інструкції від офіцерів зажадали приймати найсуворіші та рішучі заходи до тих, хто спробує стріляти в повітря.

Нагадаємо, що крайній інцидент із загибеллю людей через стрілянину в повітря стався 4 вересня в Кабулі, де бойовики почали стріляти в повітря, відзначаючи перемогу в Панджшері. Однак пізніше інформація про капітуляцію бунтівної провінції не підтвердилася, а від випадкових куль загинуло 17 осіб і 41 отримав поранення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: