Пєсков прокоментував рішення німецького суду щодо «Північного потоку-2»

Читать на русском
Заява Пєскова пов'язана з тим, що Nord Stream 2 AG може оскаржити судове рішення з приводу газопроводу
Дмитро ПєсковФото ТАСС

Рішення Вищого суду Дюссельдорфа, який 25 серпня відхилив позов компанії-оператора російського газопроводу «Північний потік-2» до Федерального агентства Німеччини Bundesnetzagentur - це корпоративне питання.

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє Інтерфакс.

«Скоріше, це корпоративне питання. Все-таки сама компанія повинна приймати рішення про подальші дії. Ми можемо тільки повторити, що Північний потік-2 - це виключно комерційний проєкт, міжнародний комерційний проєкт, який покликаний внести істотний внесок в енергобезпеку всієї Європи» - сказав він.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

Заява Пєскова пов'язана з тим, що Nord Stream 2 AG може оскаржити судове рішення з приводу газопроводу.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Вищий земельний суд Дюссельдорфа 25 серпня повинен винести рішення за скаргою компанії-оператора російського газопроводу «Північний потік-2», поданої на Федеральне мережеве агентство Bundesnetzagentur.

Пізніше стало відомо, що суд у Німеччині відмовив компанії в задоволенні позову, а значить, ПП-2 залишається під дією європейської газової директиви.

Як відомо, газопровід «Північний потік-2» добудують у серпні. Раніше США і Німеччина офіційно домовилися, що проєкт буде завершено, але прийняли декларацію для України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: