Зеленський обговорив з президентом Польщі спільну протидію «Північному потоку-2»

Читать на русском
Зупинка ПП-2 насамперед є в інтересах Європи, оскільки газопровід загрожує її енергобезпеці
Зеленський і Дудаpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський в ході зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою запропонував йому налагодити спільну протидію двох країн російському газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомив 23 серпня Офіс президента України.

«Проєкт «Північний потік-2» ми розглядаємо насамперед як загрозу безпеці. Тому ми повинні спільно працювати над тим, щоб не допустити його запуску», - заявив український президент.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

Зеленський додав, що зупинка процесу добудови СП-2 насамперед в інтересах Європи, оскільки газопровід загрожує її енергобезпеці.

Нагадаємо, 23 серпня в Києві міністри енергетики України, США та Німеччини обговорили загрози для енергетичної безпеки України та Європи від реалізації проєкту будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Як відомо, газопровід «Північний потік-2» добудують у серпні. Раніше США і Німеччина офіційно домовилися, що проєкт буде завершено, але прийняли декларацію для України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: