Вітренко заявив, що зупинити «Північний потік-2» ще не пізно

Читать на русском
Зупинити Північний потік-2 ще не пізно, навіть якщо він добудований майже на 100 відсотків, заявив глава Нафтогазу Вітренко.
фото Юрій Витренко Facebook

США і Німеччина все ще можуть заблокувати російський газопровід «Північний потік-2», навіть якщо він добудований вже на 99%.

Про це голова НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко повідомив у коментарі Reuters.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

За його словами, на переговорах в США Україна буде обговорювати, що Білий дім може зробити для зупинки проекту. Як варіант голова НАК запропонував санкції проти оператора проекту Nord Stream 2 AG.

«Навіть якщо це може бути, я не знаю, завершено на 99%, ми як і раніше вважаємо, що його можна і потрібно зупинити. І зі свого боку ми будемо обговорювати, що США можуть зробити в цьому відношенні, наприклад, санкції США проти Nord Stream AG», - заявив Вітренко.

Вітренко додав, що гарантії від США в частині збереження транзиту через Україну потрібні для національної безпеки. За його словами, транзит газу в ЄС через Україну «зменшує ризик повномасштабної війни» з Росією.

Він також зазначив, що Німеччина висловила готовність використовувати важелі тиску на Росію, якщо вона буде використовувати газопровід як геополітичну зброю.

Нагадаємо, сьогодні в США президент Володимир Зеленський проведе зустріч з американським президентом Джо Байденом. Зеленський заявив, що Україна, серед іншого, хоче домовитися з США про гарантії і санкції щодо ПП-2.

Раніше Вітренко назвав три сценарії збереження транзиту газу через Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: