Українська розвідка опублікувала відео роботи українського спецназу в ході евакуації з Афганістану

Читать на русском
Спецоперацію з порятунку проводили співробітники ГУР МО України за підтримки Міністерства закордонних справ та Офісу президента
Фото з місця подійСкриншот

Українські розвідники опублікували відео роботи українського спецназу в ході евакуації українських громадян та іноземців з Афганістану. Спецназівцям довелося виходити в Кабул і проводити цілу спецоперацію.

Відео опублікувало Головне управління розвідки Міністерства оборони в Facebook.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Для того, щоб знайти та безпечно забрати людей з евакуаційного списку спецназівці ГУР пішки виходили за межі захищеного периметра аеропорту. На таке ризиковане рішення не вирішувалися жодна з інших евакуаційних місій, тому що зона по території аеропорту вже перебувала під контролем бойовиків «Талібану». Однак саме такий підхід дозволив у короткий проміжок знайти та забрати максимально можливу кількість людей узгоджених на евакуацію» - сказано в повідомленні.

Спецоперацію з порятунку проводили співробітники ГУР МО України за підтримки Міністерства закордонних справ та офісу президента. Серед евакуйованих українським спецназом були українці та численні громадяни інших держав - представники ООН, члени правозахисних організацій, співробітники видань Global Mail, USA today, Washington post, Stars and stipes та інші, а також люди, які співпрацювали з коаліційним контингентом.

Нагадаємо, США офіційно завершили виведення свого військового контингенту, а також евакуацію цивільних і афганських біженців з території Афганістану. Останній евакуаційний літак Військово-Повітряних сил США покинув Міжнародний аеропорт Кабула імені Хаміда Карзая вдень 30 Серпня.

Після захоплення влади в Афганістані талібами в Україну прибули шість евакуаційних літаків. Загалом, країна вивезла вже понад 650 осіб, серед яких українці, іноземні журналісти, біженці та міжнародні правозахисники.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: