Узбекистан не планує приймати біженців з Афганістану

Читать на русском
Узбецько-афганський кордон залишається повністю закритим. Країна не прийматиме біженців з Афганістану, заявили в МЗС.
фото kun.uz

Міністерство закордонних справ Узбекистану заявило, що узбецько-афганський кордон залишається повністю закритим, а країна не прийматиме біженців з Афганістану.

Про це повідомляє МЗС Узбекистану.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«З метою забезпечення безпеки, в даний час узбецько-афганський кордон повністю закритий і наземний перетин через КПП «Термез» не здійснюється. У найближчій перспективі відкриття КПП «Термез» на узбецько-афганському кордоні не планується. Будь-які спроби перетину кордону, незалежно від їх причин, будуть присікатися відповідно до законодавства Республіки Узбекистан», - йдеться в повідомленні.

У МЗС додали, що Республіка не прийматиме афганських біженців на своїй території, однак сприяє в транзиті, що передбачає строго обмежене за часом їх перебування в країні.

Як відзначили в міністерстві, узбецька сторона твердо прихильна підтримці традиційно дружніх і добросусідських відносин з Афганістаном і принципам невтручання у внутрішні справи сусідньої країни.

Нагадаємо, Україна вже евакуювала з Афганістану близько 700 осіб. У МЗС заявили, що готові евакуювати своїх громадян і після 31 серпня.

Виведення своїх військ з Афганістану завершили США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: