У МЗС розповіли про евакуацію українців із Афганістану

Читать на русском
Україна планує продовжувати евакуацію українців із Афганістану після 31 серпня. Про це йдеться в коментарі речника Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка.
Фото з відкритих джерел.

Україна планує продовжувати евакуацію українців із Афганістану після 31 серпня. Про це йдеться в коментарі речника Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка.

«За останні кілька днів МЗС та посольство України в Таджикистані спостерігають нову хвилю запитів про евакуацію із Афганістану. Зараз посольство уточнює дані людей, їхню кількість, місцеперебування і підтримує з ними зв’язок», — сказав Ніколенко УНН, додавши, що безпекові ризики в країні продовжують зростати.

Україна, США і ще 90 країн підписали декларацію про евакуацію з АфганістануУряди країн-підписантів продовжать видавати афганським громадянам проїзні документи та очікують, що таліби не перешкоджатимуть від'їзду цих людей.

За його словами, за дорученням міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, дипломати разом із представниками інших відомств опрацьовують подальші безпечні шляхи виїзду, зокрема можливість використання інших аеропортів або наземних маршрутів.

Нагадаємо, Україна за останні кілька тижнів організувала в безпрецедентно складних умовах шість евакуаційних рейсів, які вивезли понад 650 людей.

Раніше ми писали, що бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і більша частина керівництва держави, втік з країни.

Україна, США і ще 90 держав 29 серпня схвалили декларацію, в якій заявили, що зроблять все можливе, щоб Афганістан могли вільно залишати їх громадяни, а також лояльні заходу афганці та люди з груп ризику, яким можуть загрожувати переслідування при талібах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: