Таліби розкритикували атаку США на ІДІЛ і анонсували скликання уряду

Читать на русском
Таліби сподіваються, що скликання нового уряду зведе нанівець економічні потрясіння і падіння нацвалюти, яке почалося після захоплення талібами Кабула
Ілюстративне фотоGetty Images

Радикальний ісламістський рух «Талібан», який захопив владу в Афганістані, пообіцяв наступного тижня скликати новий афганський уряд. Також таліби розкритикували атаку США на бойовиків ІДІЛ вдень 28 серпня.

Про це заявив спікер руху Забіхулла Муджахід в коментарі агентству Reuters.

Так, він запевнив журналістів, що таліби вже призначили чиновників для управління всіма ключовими державними установами та Центральним банком. «Талібан» очікує, що Афганістан прийде в норму після двотижневих економічних потрясінь і різкого падіння курсу національної валюти, які послідували після захоплення Кабула 15 серпня.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Також спікер талібів засудив удар американського БПЛА по бойовиках ІДІЛ після того, як терористи влаштували атаку в аеропорту Кабула. Втім, претензії у Муджахіда були не до того, що атакували бойовиків, а до того, що США завдали удару по території Афганістану.

Нагадаємо, «Талібан» офіційно оголосив Афганістан новим ісламським еміратом. Дата оголошення була обрана не випадково - 19 серпня Афганістан відзначає День незалежності країни від Великобританії.

24 серпня з управління Афганістаном. Вона складатиметься з дванадцяти осіб.

Кількість жертв серії терористичних актів в Кабулі, які відбулися 26 серпня, зросла до 200 осіб. Серед них - 13 американських військовослужбовців. Відповідальність за теракти взяло на себе угруповання ІДІЛ.

З 28 серпня Сполучені Штати Америки почали виводити свої війська з аеропорту Кабула, де вони забезпечували евакуацію іноземців та афганських громадян, які хотіли втекти від «Талібану».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: