Меркель закликала не відмовлятися від переговорів із талібами

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що на тлі ситуації, котра склалася в Афганістані, не можна відмовлятися від переговорів із радикальним ісламістським рухом.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що на тлі ситуації, котра склалася в Афганістані, не можна відмовлятися від переговорів із радикальним ісламістським рухом «Талібан».

Про це вона повідомила під час свого виступу в бундестазі в середу, 25 серпня, пише DW.

«Ми повинні мати на меті збереження якомога більше із тих змін, котрих нам вдалося досягти за минулі 20 років в Афганістані», - підкреслила Меркель.

Таліби захопили Афганістан: як це вплине на світ та які уроки потрібно винести із ситуаціїСкільки грошей в Афганістан вклали США, чому Талібан так швидко захопив владу і які будуть наслідки – на відео.

Також Меркель вказала, що мова не може йти про будь-які безумовні угоди з талібами.

«Нам зрозуміло, що це буде важко, але ми маємо спробувати це зробити», - зазначила очільниця німецького уряду.

Нагадаємо, «Талібан» офіційно оголосив Афганістан новим Ісламським Еміратом. Дата оголошення була вибрана не випадково - 19 серпня Афганістан відзначає День незалежності країни від Великої Британії.

24 серпня «Талібан» розпочав формування політичної ради по управлінню Афганістаном. Вона буде складатися з дванадцяти осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: