Кількість жертв терактів у Кабулі досягла 200 осіб

Читать на русском
Згідно з даними джерел серед місцевої афганської влади, тільки загиблих місцевих жителів нарахували близько 200
Фото з місця подійAFP 2021

Кількість жертв серії терористичних актів в Кабулі, які відбулися 26 серпня, зросла до 200 осіб. Серед них - 13 американських військовослужбовців.

Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела серед посадових осіб нової влади Афганістану.

Так, згідно з даними джерел, тільки загиблих місцевих жителів нарахували близько 200. Зокрема, в одну з центральних кабульських лікарень доставили 145 тіл загиблих при теракті афганців.

Таліби захопили Афганістан: як це вплине на світ та які уроки потрібно винести із ситуаціїСкільки грошей в Афганістан вклали США, чому Талібан так швидко захопив владу і які будуть наслідки – на відео.

«Талібан» звинуватив Сполучені Штати в тому, що вони не забезпечили належного рівня безпеки в аеропорту Кабула. Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання ІДІЛ, яку вважали розгромленою.

Нагадаємо, 26 серпня в столиці Афганістану Кабулі сталася серія терактів. Пізніше стало відомо, що за вибухами стоять смертники терористичної організації «Ісламська держава».

Президент США Джо Байден віддав наказ Збройним силам Сполучених Штатів готуватися завдати удару по терористах ІДІЛ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: