Таліби запропонували Туреччині керувати аеропортом Кабула

Читать на русском
Таліби звернулися до Туреччини з пропозицією взяти на себе управління аеропортом Кабула. Однак Туреччина рішення ще не ухвалила.
фото REUTERS

Туреччина провела перші переговори з талібами у Кабулі, на яких було порушено питання контролю над аеропортом.

Про це у п'ятницю, 27 серпня, повідомив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в аеропорту в Стамбулі, пише видання Sözcü.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

«Ми провели 3,5-годинну зустріч з талібами у посольстві Туреччини. Талібан запропонував нам управління аеропортом Кабула. Давайте, ми забезпечимо безпеку, але ви - управління. Ми не прийняли ще рішення з цього приводу», - сказав Ердоган.

Він не виключає, що переговори можуть продовжитися.

«Зараз в Афганістані існує серйозний вакуум управління. Після того як керівництво стане зрозумілим, ми приймемо своє рішення», - сказав Ердоган.

За його словами, пріоритетом сьогодні є евакуація громадян Туреччини з Афганістану. Також триває евакуація військового контингенту.

Ердоган підкреслив, що Туреччина засуджує теракти, які сталися вчора у Кабулі. За його словами, ситуація демонструє, наскільки небезпечний ІДІЛ для цього регіону.

Нагадаємо, 26 серпня біля аеропорту в Кабулі сталася серія терактів. Жертвами вибухів, за останніми даними, стали 110 осіб. Відповідальність за теракти взяли на себе терористи «ІДІЛ».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: