Таліби заявили, що заборонять музику в Афганістані

Читать на русском
Представники Талібану розповіли, чому хочуть заборонити музику в країні і які правила будуть для жінок, зокрема - чи потрібен їм супровідник на вулиці.
фото ЕРА

Рух «Талібан», який захопив владу в Афганістані, готується заборонити в країні музику.

Про це заявив представник талібів Забіхулла Муджахід в інтерв'ю The New York Times у четвер, 26 серпня.

Таліби захопили Афганістан: як це вплине на світ та які уроки потрібно винести із ситуаціїСкільки грошей в Афганістан вклали США, чому Талібан так швидко захопив владу і які будуть наслідки – на відео.

«Музика заборонена в ісламі. Але ми сподіваємося, що зможемо переконати людей не робити таких речей (не слухати музику - ред.), замість того, щоб чинити на них тиск», - сказав Муджахід.

За його словами, таліби нібито прагнуть «відновити країну, зруйновану десятиліттями війни».

Муджахід також розповів про те, що жінки в довгостроковій перспективі зможуть повернутися «до своїх повсякденних справ».

Він стверджує, що побоювання щодо примусу залишатися вдома і повністю закривати обличчя на публіці безпідставні. Також Муджахід додав, що вимогу, щоб жінку на публіці супроводжував чоловік-родич, трактували неправильно - це нібито відноситься тільки до поїздок тривалістю три дні і більше.

При цьому він рекомендував афганським жінкам залишатися вдома, поки всіх бойовиків «не навчать», як правильно поводитися з ними.

Нагадаємо, за даними МЗС, в Афганістані залишаються ще близько 90 українців. При цьому було евакуйовано вже 250 громадян.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: