Евакуйовано всіх українців, які хотіли залишити Афганістан – Єрмак

Читать на русском
Україна евакуювала з Афганістану всіх своїх громадян, які заявили про бажання виїхати з країни.
president.gov.ua

Україна евакуювала з Афганістану всіх своїх громадян, які заявили про бажання виїхати з країни. Сьогодні прибули одразу три рейси.

Про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак на брифінгу в аеропорту «Бориспіль» в суботу, 28 серпня, передає Інтерфакс-Україна.

Таліби захопили Афганістан: як це вплине на світ та які уроки потрібно винести із ситуаціїСкільки грошей в Афганістан вклали США, чому Талібан так швидко захопив владу і які будуть наслідки – на відео.

«На сьогоднішній день ми можемо сказати, що всі українські громадяни, які виявили бажання виїхати з Афганістану, які зв'язалися з МЗС України, з нашими військовими, які були в Кабулі ... ми вже всіх евакуювали», - сказав він.

При цьому голова ОПУ зазначив, що в Афганістані можуть залишатися українці, які хотіли б покинути країну, але не змогли зв'язатися з дипломатами.

«Безумовно, ми розуміємо, що є люди, які можуть ще залишатися в інших місцях Афганістану. У нас 24 години на добу працює гаряча лінія, ми на зв'язку», - зазначив він.

Єрмак також додав, що «серед людей, яких евакуювали з Афганістану, є журналісти передових ЗМІ (The Wall Street Journal), Global Mail, а також представники ООН і громадяни інших держав».

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Україна евакуювала трьома повітряними суднами близько 360 осіб. З них 80 - громадяни України.

Перший евакуаційний рейс з Кабула прибув до Києва 22 серпня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: