Понад 200 українців все ще чекають евакуації з Афганістану – посол

Читать на русском
Майже всі, кого потрібно евакуювати - етнічні афганці, які мають в Україні родичів і зараз з різних причин опинилися в Афганістані
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

На сьогодні евакуації із захопленого талібами Афганістану чекають ще як мінімум 230 осіб, які є громадянами України або їх родичами.

Про це заявив посол України в Таджикистані та Афганістані Василь Серватюк в інтерв'ю виданню LB.ua.

«Згідно з нашими останніми даними, на території Афганістану залишається трохи понад 230 осіб, які є громадянами України або їх родичами», – підтвердив він.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Посол додав, що етнічними українцями серед бажаючих евакуюватися є тільки дві жінки - вони вийшли заміж за афганців і проживали в Афганістані на постійній основі. Решта - етнічні афганці, які мають в Україні родичів і зараз з різних причин опинилися в Афганістані.

Всього Україна вже евакуювала з країни 250 своїх громадян, ще 20 осіб вивезли літаки інших держав.

Нагадаємо, що за інформацією Держдепартаменту США, на території захопленого талібами Афганістану досі залишаються близько 1,5 тисячі громадян США, 500 з яких очікують евакуації з Кабула.

Іспанія завершила евакуацію громадян з Афганістану, де владу захопив рух «Талібан».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: