Україна готує чергову евакуацію з Афганістану – МЗС

Читать на русском
Кулеба нагадав про те, що військовий аеропорт Кабулу має закритися до 31 серпня. Але, попри це евакуація триватиме, але домовлятися треба буде вже з талібами.

Україна готує ще однин етап евакуації з Афганстану своїх громадян.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу Україна 24.

«Припинив роботу цивільний сектор аеропорту Кабулу. Приватний літак, про який домовилася Україна, це був останній цивільний літак, який вилетів із цього аеропорту до його закриття кілька днів тому, якраз 23 серпня. Але військова частина аеропорту працює», - сказав голова МЗС.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Кулеба нагадав про те, що військовий аеропорт Кабулу має закритися до 31 серпня. Але, попри це евакуація триватиме, «однак домовлятися треба буде вже з талібами».

Міністр визнав, що хоча Київ не підтримує дипломатичних зв'язків із «Талібаном», «є робочі канали, за якими ми із талібами питання вирішуємо».

Нагадаємо, що за інформацією Держдепартаменту США, на території захопленого талібами Афганістану й досі залишаються близько 1,5 тисячі громадян США, 500 із яких очікують на евакуацію з Кабулу.

Іспанія завершила евакуацію громадян з Афганістану, де владу захопив рух «Талібан».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: