Держдеп озвучив кількість американців, які чекають евакуації з Афганістану

Читать на русском
До захоплення Кабула талібами на території Афганістану перебувало до 6 тисяч громадян США. Багатьох вивезли після 15 серпня
Ентоні БлінкенGetty Images

На території захопленого талібами Афганістану досі залишаються близько 1,5 тисячі громадян США, 500 з яких очікують евакуації з Кабула.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє британське видання The Guardian.

Таліби захопили Афганістан: як це вплине на світ та які уроки потрібно винести із ситуаціїСкільки грошей в Афганістан вклали США, чому Талібан так швидко захопив владу і які будуть наслідки – на відео.

Блінкен зазначив, що до захоплення Кабула талібами на території Афганістану перебувало до 6 тисяч громадян США. Багатьох вивезли після 15 серпня, проте зараз 500 осіб очікують евакуації в Кабульському аеропорту. Ще близько тисячі людей розкидано по всій території країни, проте на зв'язок з дипломатами вони не виходять, хоча Держдепартамент по кілька разів на день закликає їх вийти на зв'язок.

Нагадаємо, що в Кабулі на території Міжнародного аеропорту залишається не менше 10 тисяч осіб, які просять евакуювати їх з Афганістану.

В Афганістані на сьогодні залишаються близько 90 громадян України. Дипломати опрацьовують шляхи їх евакуації.

Тим часом президент США Джозеф Байден заявив, що американські війська повинні покинути Афганістан не пізніше вівторка, 31 серпня, через загрозу терористів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: