Понад 60 евакуйованих афганців попросили про статус біженця в Україні

Читать на русском
Вже 65 громадян Афганістану з тих, кого Україна евакуювала, подали заяви про отримання статусу біженця.
фото ЕРА

Про статус біженця попросили 65 громадян Афганістану, яких Україна евакуювала з Кабула після захоплення влади талібами.

Про це повідомив спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає УП.

Таліби захопили Афганістан: як це вплине на світ та які уроки потрібно винести із ситуаціїСкільки грошей в Афганістан вклали США, чому Талібан так швидко захопив владу і які будуть наслідки – на відео.

За його словами, протягом останніх півтора тижня до України прибули три евакуаційних рейси з Кабула, які доставили як громадян України, так і іноземців, які зверталися до України за допомогою.

В цілому цими трьома рейсами в Україні прибуло понад 250 пасажирів, серед яких понад 50 громадян України, а також іноземці з інших країн, але переважна більшість - громадяни Афганістану. Серед них були і члени сімей громадян України, а також журналісти і громадські діячі.

Під час оформлення 65 громадян Афганістану подали заяви про отримання статусу біженця в Україні. Їх разом з іншими громадянами, які вимагали подальшої допомоги від України, передали представникам міграційної служби, які у подальшому ними і займаються.

Інша частина громадян Афганістану покинула Україну.

Нагадаємо, три евакуаційних українських рейси в цілому вивезли з Афганістану 256 осіб. Евакуація проходила 16, 22 і 23 серпня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: