Стартувала зустріч G7 з приводу ситуації в Афганістані

Читать на русском
Лідери США, Німеччини, Франції, Італії, Японії, Британії, Канади та Європейського союзу хочуть обговорити ситуацію в Афганістані.
Ілюстративне фотофото: Вести

У вівторок, 24 серпня, о 16:45 за київським часом стартувала віртуальна зустріч лідерів країн Великої сімки (G7).

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що лідери США, Німеччини, Франції, Італії, Японії, Британії, Канади та Європейського союзу хочуть обговорити ситуацію в Афганістані.

Очікується, що на зустрічі лідери G7 змусять президента США Джо Байдена продовжити термін евакуації людей з аеропорту Кабулу після 31 серпня. З таким закликом виступав прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

Також раніше в британському уряді повідомили, що на зустрічі G7 Лондон буде вимагати санкцій проти «Талібану», щоб тиснути на радикальний рух, який нещодавно взяв під контроль владу в Афганістані.

Зазначимо, сьогодні бойовики «Талібану» дали силам коаліції час до 31 серпня, щоб завершити евакуацію з Кабулу. Після 31 серпня таліби обіцяють заборонити виконання рейсів з аеропорту.

Нагадаємо, що таліби почали формування політичної ради з управління Афганістаном. Вона складатиметься з дванадцяти осіб.

Раніше ми повідомляли, що таліби наступають на останню непідконтрольну провінцію.

Також, в ООН заявили про численні злочини талібів та масові страти.

Окрім цього, директор ЦРУ таємно зустрівся з лідером талібів у Афганістані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: