Понад 10 тисяч людей чекають евакуації з Афганістану

Читать на русском
Число бажаючих полетіти не зменшується, попри те, що кожні 40 хвилин аеропорт залишає літак
Ілюстративне фотоAFP 2021

У Кабулі на території міжнародного аеропорту залишається не менше 10 тисяч осіб, які просять евакуювати їх з Афганістану.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Генерал-майор армії США Генк Тейлор зазначив, що число бажаючих полетіти не зменшується, попри те, що кожні 40 хвилин аеропорт залишає літак. Більш того, число бажаючих вибратися з окупованої талібами країни може зрости.

Таліби захопили Афганістан: як це вплине на світ та які уроки потрібно винести із ситуаціїСкільки грошей в Афганістан вклали США, чому Талібан так швидко захопив владу і які будуть наслідки – на відео.

Тейлор додав, що в будь-яку хвилину в аеропорт може прибути більше людей, які потребуватимуть евакуації.

Нагадаємо, таліби вважають дату 31 серпня узгодженою «червоною лінією», і обіцяють наслідки, якщо американські військові залишаться довше. Відповідно, вони вимагають завершити евакуацію до цього числа.

Для США і країн НАТО немає можливості евакуювати з Афганістану всіх бажаючих до 31 серпня 2021 року - дати, коли війська США, згідно із заявою президента Джозефа Байдена, повинні повністю покинути країну. Про це заявив головний дипломатичний представник Європейського Союзу Жозеп Боррель.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: