Туреччина почала виводити з Афганістану свої війська

Читать на русском
Виведення військ Туреччини з Афганістану займе не більше 36 годин. Перші літаки з турецькими військовими на борту вже вилетіли з Кабула
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Слідом за США та іншими країнами НАТО Туреччина також почала виведення свого збройного контингенту з Афганістану, влада в якому перейшла в руки радикалів з «Талібану».

Про це офіційно повідомило Міністерство оборони Туреччини.

В оборонному відомстві заявили, що турецькі війська, які знаходяться в Афганістані з 2002 року, виконали всі покладені на них завдання.

Таліби захопили Афганістан: як це вплине на світ та які уроки потрібно винести із ситуаціїСкільки грошей в Афганістан вклали США, чому Талібан так швидко захопив владу і які будуть наслідки – на відео.

Інформаційне агентство Reuters з посиланням на офіційного представника президента Туреччини Ібрагіма Калина повідомило, що виведення військ Туреччини з Афганістану займе не більше 36 годин. Перші літаки вже вилетіли. Крім цього, таліби та турецькі військові домовилися про надання допомоги першим в управлінні міжнародним аеропортом Кабула.

Нагадаємо, «Талібан» офіційно оголосив Афганістан новим ісламським еміратом. Дата оголошення була обрана не випадково-19 серпня Афганістан відзначає День незалежності країни від Великобританії.

24 серпня «Талібан» почав формування політичної ради з управління Афганістаном. Він складатиметься з дванадцяти осіб.

На фон цього таліби заявили, що вважають дату 31 серпня узгодженою «червоною лінією», і обіцяють наслідки, якщо американські військові залишаться на території Афганістану довше цього терміну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: