Боррель визнав неможливість евакуювати з Афганістану всіх бажаючих до 31 серпня

Читать на русском
Боррель заявив, що до 31 серпня евакуювати 60 тисяч афганців та іноземних громадян з Афганістану неможливо
Жозеп БоррельEPA - European Pressphoto Agency

Для США і країн НАТО немає можливості евакуювати з Афганістану всіх бажаючих до 31 серпня 2021 року - дати, коли війська США, згідно із заявою президента Джозефа Байдена, повинні повністю покинути країну.

Про це заявив головний дипломатичний представник Європейського Союзу Жозеп Боррель в інтерв'ю агентству AFP.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

«Наскільки мені відомо, Зараз американці не заявили, що залишаться там після 31 серпня, але вони можуть змінити свою думку. Вони хочуть евакуювати 60 тисяч людей до кінця цього місяця... Це математично неможливо» - сказав він.

20 серпня президент США Джозеф Байден не став давати жодних гарантій евакуації з Афганістану, захопленого талібами, всіх бажаючих - хоча публічно пообіцяв зробити для цього все можливе.

Нагадаємо, раніше в Державному департаменті США заявили, що в Кабульському міжнародному аеропорту імені Хаміда Карзая очікують евакуації не менше шести тисяч осіб. Всі ці люди біжать від «Талібану», який захопив країну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: