Євросоюз збільшить гуманітарну допомогу Афганістану

Читать на русском
Держави-члени Європейського Союзу збільшать розмір гуманітарної допомоги Афганістану. Додатково планують виділити 150 мільйонів євро.
Reuters

Держави-члени Європейського Союзу збільшать розмір гуманітарної допомоги Афганістану. Додатково планують виділити 150 мільйонів євро.

Про це голова Єврокомісії Фон дер Ляєн написала у Твіттері.

Згідно з повідомленням, Європейський Союз прийняв рішення збільшити гуманітарну допомогу Афганістану з 50 до понад 200 мільйонів євро.

«Сьогодні на зустрічі лідерів країн G7 я оголошу про збільшення гуманітарної допомоги афганцям в країні та за її межами у рамках бюджету ЄС з 50 мільйонів до 200 мільйонів євро», – написала Фон дер Ляєн.

Гуманітарна допомога буде додана до внесків держав-членів Євросоюзу у допомогу народу Афганістану. Допомога ЄС у розвитку пов'язана з повагою прав людини, добрим ставленням до меншин та повагою до прав жінок та дівчат.

Нагадаємо, раніше президентка Єврокомісії наголосила, що ЄС не веде політичних переговорів з талібами з моменту захоплення ними влади в Афганістані.

Додамо, адміністрація президента США Джозефа Байдена заблокувала всі грошові кошти уряду Афганістану, які зберігалися в банках США. Це зроблено під маркою того, щоб перекрити талібам доступ до мільярдів доларів, асигнованих уряду Ашрафа Гані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: