Реформування КСУ: Зеленський передрікає «війну»

Читать на русском
Президент додав, що українцям у будь-якому випадку доведеться приймати рішення судів, як справедливі
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вважає, що реформування Конституційного Суду стане війною, тому що в Україні, на його думку, всі реформи проходять «через війну».

Про це президент заявив в інтерв'ю виданню «Сегодня».

«Це буде війна, але у нас через війну все реформується. Будемо, значить, воювати. Я цього не боюся і хочу це довести до реального, в хорошому сенсі слова, кінця - щоб був інший, прозорий суд», - заявив він.

Президент додав, що українцям у будь-якому випадку доведеться приймати рішення судів, як справедливі та поважати судові рішення.

Злочин проти правосуддя та конфлікт інтересів: за що судять ТупицькогоУ яких справах фігурував або фігурує Тупицький і чи досі він вважається чинним главою Конституційного суду, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Я хочу поважати суд. Хочу знати, якщо щось трапиться і будуть порушені мої права, якщо я навіть просто скажу: дивись, я на тебе подам до суду... Людина повинна розуміти, що буде справедливе судове рішення, і людина буде захищена. Тому суд ми повинні поважати - а вони повинні це заслужити», - заявив він.

Нагадаємо, 14 липня Верховний суд визнав незаконним указ президента України Володимира Зеленського, яким він скасував призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду. На думку суду, президент вийшов за рамки своїх повноважень.

Йдеться про указ від 27 березня, яким він скасував призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ.

В Офісі президента того ж дня заявили, що рішення ВС буде оскаржене.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: