У Греції завершили будівництво огорожі на кордоні з Туреччиною

Читать на русском
Греція завершила будівництво 40-кілометрової огорожі на кордоні з Туреччиною, щоб запобігти спробам біженців потрапити до Європи після захоплення талібами Афганістану.
Reuters

Греція завершила будівництво 40-кілометрової огорожі на кордоні з Туреччиною, щоб запобігти спробам біженців потрапити до Європи після захоплення талібами Афганістану.

Про це повідомляє грецька щоденна газета Ekathimerini.

«Греція заявила, що завершила будувати огорожу на кордоні з Туреччиною довжиною 40 км, і нова система спостереження діє, щоб запобігти спробам прохачів притулку потрапити до Європи після захоплення талібами Афганістану», – йдеться в повідомленні.

Грецький міністр захисту громадян Міхаліс Хрисохоідіс заявив, що криза в Афганістані створила можливості для потоків мігрантів.

«Ми не можемо пасивно чекати можливого напливу. Наші кордони залишатимуться безпечними і недоторканними», – сказав Хрисохоідіс.

Він також зауважив, що останніми днями було завершено розширення існуючого 12,5-кілометрового паркану, а також високотехнологічної автоматизованої електронної системи моніторингу.

Нагадаємо, 15 серпня бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і більша частина керівництва держави, втік з країни.

На тлі захоплення влади талібами почалася масова евакуація. Україна евакуювала з Афганістану близько 80 осіб. А 16 серпня сотні людей почали штурмувати пасажирські літаки в Міжнародному аеропорту Кабула.

21 серпня з аеропорту Кабул вилетів український військово-транспортний літак Іл-76МД.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: