У Литві планують збудувати за рік стіну на кордоні з Білоруссю

Читать на русском
У Міністерстві внутрішніх справ Литви заявили про намір завершити будівництво стіни на кордоні з Білоруссю до вересня 2022 року.
Reuters

У Міністерстві внутрішніх справ Литви заявили про намір завершити будівництво стіни на кордоні з Білоруссю до вересня 2022 року.

Про це повідомляє литовський публічний мовник.

У міністерстві зазначили, що довжина стіни становитиме 500 кілометрів. На її будівництво в країні готові виділити 152 млн євро. За ці ж гроші буде облаштовано спеціальну інфраструктуру для обслуговування прикордонної території.

Стіну на кордоні з Білоруссю вирішили будувати у зв'язку з напливом нелегальних мігрантів. За попередніми підрахунками через кордон з Білоруссю цьогоріч потрапили понад 4,1 тис. мігрантів.

Усі деталі литовський уряд обговорить у понеділок, 23 серпня.

Нагадаємо, у Литві готові платити мігрантам по 300 євро, якщо вони погодяться назавжди покинути країну. Гроші мігранти можуть отримати від прикордонників.

Країни Балтії вимагають розширити санкції проти Білорусі через мігрантів. Прем'єр-міністри країн Балтії рішуче засуджують всі спроби Білорусі використовувати нелегальну міграцію для надання політичного тиску на ЄС і його держави-члени.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: