США виявилися нездатні організувати безпечний прохід в аеропорт Кабула – CNN

Читать на русском
У посольстві визнали, що не можуть забезпечити переміщення громадян США в аеропорт в Кабулі і закликали американців ховатися
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У посольстві США в Кабулі, столиці Афганістану, заявили, що не мають можливості організувати безпечну евакуацію своїх громадян в аеропорт Кабула. Громадянам США порадили переховуватися, поки вирішується питання про їх вивезення з Афганістану.

Про це повідомив американський телеканал CNN.

«Уряд США не може організувати безпечний прохід в Міжнародний аеропорт імені Хаміда Карзая» - зазначив телеканал з посиланням на пресслужбу посольства США.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

Нагадаємо, що на тлі захоплення влади талібами в Афганістані почалася масова евакуація. Сотні людей почали штурмувати пасажирські літаки в Міжнародному аеропорту Кабула.

Щонайменше п'ятеро людей були вбиті в аеропорту Кабула, коли сотні людей намагалися силою проникнути в літаки, що вилітають з афганської столиці. В цілому в міжнародному аеропорту Кабула через паніку і тисняву за дві доби загинуло близько 40 осіб з числа тих афганців, які намагалися евакуюватися з країни.

У середу, 18 серпня, військовослужбовці США знову відкривали вогонь в аеропорту Кабула (Афганістан), щоб стримати натовп.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: