Україна захистить свої інтереси до запуску «Північного потоку-2» – Зеленський

Читать на русском
За словами президента, між закінченням будівництва і реальним запуском газопроводу пройде ще чимало часу
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Той час, який Росії потрібен для остаточного запуску «Північного потоку-2», Україна витратить на захист власних інтересів.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю низці українських та іноземних ЗМІ, повідомляє пресслужба Глави держави.

«Навіть якщо до повного завершення СП-2 залишається один відсоток робіт. Одна справа - побудувати газопровід, а інша - запустити його, на це потрібен час... ми використовуємо час для захисту власних інтересів» – сказав Зеленський.

«У» сиділа на трубі. Колонка Леоніда ШвецяНаша нинішня печаль з приводу потенційних трубопровідних перспектив має шанс колись обернутися радістю.

Президент нагадав, що Росії доведеться дотримуватися міжнародних стандартів, а сам газопровід перед початком роботи треба застрахувати, сертифікувати, і нам будь-якому шляху РФ може чекати невдача, так що не факт, що СП-2 запрацює, навіть будучи добудований.

Нагадаємо, 17 серпня 2021 року стало відомо, що вже наступного тижня планується завершити будівництво газопроводу «Північний потік-2». Очікується, що російський газопровід буде добудований напередодні Дня Незалежності України.

21 липня США і ФРН досягли угоди за проєктом «Північний потік-2». Згідно з ним, Німеччина повинна взяти участь у переговорах з Росією щодо продовження контракту на транзит газу через Україну і вжити заходів, якщо Росія спробує використовувати СП-2 в якості зброї проти України.

Угода була прийнята скептично на заході, в самих США і в Україні. У Кабміні, зокрема, заявили, що Україну не влаштовує угода, яку США і Німеччина уклали по «Північному потоку-2», оскільки цей документ занадто розпливчастий і не надає Україні ніяких гарантій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: