Росія влаштувала цілеспрямований газовий шантаж Європі – експерт

Читать на русском
Росія вирішила цілеспрямовано тиснути на Європу скороченнями поставок газу - якраз в той момент, коли Європа його потребує найбільше
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Росія навідріз відмовляється нарощувати обсяги транзиту через Україну, щоб мати можливість шантажувати Європу поставками газу. По суті, це цілеспрямована політика Москви та «Газпрому».

Про це розповіла директор з питань взаємодії з державними органами та міжнародними організаціями Оператора ГТС України Ольга Бєлькова в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Як ми бачимо, в Європі Росія фактично підіймає газ зі сховищ, які знаходяться в Європі, замість того, щоб транзитувати по території України додаткові обсяги. Ми вважаємо, що це цілеспрямована політика, якій готують грунт для подальшого політичного тиску у зв'язку з можливими перешкодами, які будуть виникати з осені з моменту розгляду сертифікації «Північного потоку-2» - сказала вона.

«У» сиділа на трубі. Колонка Леоніда ШвецяНаша нинішня печаль з приводу потенційних трубопровідних перспектив має шанс колись обернутися радістю.

Нагадаємо, 21 липня США і ФРН досягли угоди за проєктом «Північний потік-2». Згідно з ним, Німеччина повинна взяти участь у переговорах з Росією щодо продовження контракту на транзит газу через Україну і вжити заходів, якщо Росія спробує використовувати ПП-2 в якості зброї проти України.

Угода була прийнята скептично на заході, в самих США і в Україні. У Кабміні, зокрема, заявили, що Україну не влаштовує угода, яку США і Німеччина уклали по «Північному потоку-2», оскільки цей документ занадто розпливчастий і не надає Україні ніяких гарантій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: