Україна навіть у разі запуску «Північного потоку-2» не залишиться без газу – Данілов

Читать на русском
Данилов пов'язав заяви РФ по ПП-2 з тим, що незабаром в Росії повинні пройти вибори в Державну Думу
Олексій ДаниловСкриншот

Українська влада опрацьовує ризики, які несе запуск «Північного потоку-2». Тому навіть якщо російський газопровід коли-небудь запрацює, то без газу країна не залишиться.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв'ю виданню НВ.

«Відразу скажу: без газу Україна точно не залишиться. У нас є чітке розуміння і стратегія нашої енергетичної безпеки, і ми всі ці питання відпрацьовуємо» - сказав він.

Також Данілов пов'язав заяви РФ по ПП-2 з тим, що незабаром в Росії повинні пройти вибори в Державну Думу.

«У» сиділа на трубі. Колонка Леоніда ШвецяНаша нинішня печаль з приводу потенційних трубопровідних перспектив має шанс колись обернутися радістю.

«Що стосується дій РФ, то потрібно розуміти, що у них є власні вибори, які будуть 19 вересня, і дуже багато процесів, які сьогодні відбуваються, зокрема гучні заяви Російської Федерації, мають свою внутрішню політичну причину. Але ми не повинні розслаблятися. Росія для нас - постійний і щохвилинний ризик» - резюмував він.

Нагадаємо, 21 липня США і ФРН досягли угоди за проєктом «Північний потік-2». Згідно з ним, Німеччина повинна взяти участь у переговорах з Росією щодо продовження контракту на транзит газу через Україну і вжити заходів, якщо Росія спробує використовувати СП-2 у якості зброї проти України.

Угода була прийнята скептично на заході, в самих США і в Україні. У Кабміні, зокрема, заявили, що Україну не влаштовує угода, яку США і Німеччина уклали по «Північному потоку-2», оскільки цей документ занадто розпливчастий і не надає Україні ніяких гарантій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: