ЗМІ назвали дату завершення будівництва «Північного потоку-2»

Читать на русском
Очікується, що російський газ, отриманий по «Північному потоку-2», будуть перекачувати до Німеччини, Нідерландів, а також до північних регіонів Італії.

Вже наступного тижня планується завершити будівництво газопроводу «Північний потік-2». Очікується, що російський газопровід буде добудований напередодні Дня Незалежності України.

Про це повідомляє німецький телеканал Deutsche Welle.

За даними телеканалу, будівництво російського газопроводу планують завершити 23 серпня.

«У» сиділа на трубі. Колонка Леоніда ШвецяНаша нинішня печаль з приводу потенційних трубопровідних перспектив має шанс колись обернутися радістю.

Очікується, що російський газ, отриманий по «Північному потоку-2», будуть перекачувати до Німеччини, Нідерландів, а також до північних регіонів Італії.

Україна виступає проти будівництва і запуску російського газопроводу «Північний потік-2», оскільки він з'єднає Росію і Європу в обхід української території. Запуск газопроводу буде загрожувати майбутньому транзиту російського газу через Україну, а також складе ризики для безпеки нашої держави.

Нагадаємо, 21 липня США і ФРН досягли угоди за проєктом «Північний потік-2». Згідно з ним, Німеччина повинна взяти участь у переговорах з Росією щодо продовження контракту на транзит газу через Україну і вжити заходів, якщо Росія спробує використовувати СП-2 у якості зброї проти України.

Угода була прийнята скептично на заході, в самих США і в Україні. У Кабміні, зокрема, заявили, що Україну не влаштовує угода, яку США і Німеччина уклали по «Північному потоку-2», оскільки цей документ занадто розпливчастий і не надає Україні ніяких гарантій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: