Польща має намір перешкоджати сертифікації «Північного потоку-2»

Читать на русском
Польська державна нафтогазова компанія PGNiG подала заявку на включення до процедури сертифікації оператора газопроводу Nord Stream 2.

Польська державна нафтогазова компанія PGNiG подала заявку на включення до процедури сертифікації оператора газопроводу Nord Stream 2.

За результатами процедури визначається, чи отримає власник газопроводу привілейоване положення на європейському газовому ринку, йдеться в повідомленні на сайті PGNiG.

PGNiG звернулися до регулюючого органу Німеччини із проханням приєднатися до процедури сертифікації, ініційованої за запитом Nord Stream 2 AG, власника газопроводу. Під час розгляду Федерального мережевого агентства (German Bundesnetzagentur, BNetzA) за участю Європейської комісії буде вирішено, чи зможе Nord Stream 2 AG виступати оператором газопроводу.

«У» сиділа на трубі. Колонка Леоніда ШвецяНаша нинішня печаль з приводу потенційних трубопровідних перспектив має шанс колись обернутися радістю.

Як зазначив голова правління PGNiG SA, Павло Маєвський, «Nord Stream 2 AG не бажає дотримуватися загальних принципів третього енергетичного пакету, мета якого - гарантувати конкуренцію і рівні умови для всіх учасників ринку. Зокрема, власник «Північного потоку-2» хоче уникнути застосування законів щодо розділення, доступу третіх осіб до інфраструктури і прозорих тарифів, котрі враховують вартість всього трубопроводу».

За його словами, важливою обставиною є також негативний вплив газопроводу Nord Stream 2 на енергетичну безпеку ЄС і окремих держав-членів.

Раніше наступник Меркель пригрозив Росії санкціями через «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: