Газова справа: обвинуваченим надали доступ до інформації Офісу генпрокурора

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і частково задовольнив клопотання обвинуваченого про витребування інформації з Офісу генпрокурора.

Вищий антикорупційний суд за клопотанням обвинуваченого у «газовій справі» колишнього народного депутата Олександра Онищенка витребував інформацію з Офісу генерального прокурора.

Таке рішення 16 серпня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання обвинуваченого про витребування інформації - задовольнити частково. Витребувати від Офісу генерального прокурора інформацію з Єдиного реєстру досудових розслідувань у кримінальному провадженні №52017000000000106 від 15 лютого 2017 року, у вигляді роздруківок», – ідеться в рішенні.

Зокрема, судді витребували картки на обвинуваченого, який подав це клопотання, як підозрюваного у кримінальному провадженні; картки на інших обвинувачених як на підозрюваних у кримінальному провадженні з інформацією про складання повідомлення про підозру, вручення (дату та час) повідомлення про підозру, правову кваліфікацію усіх кримінальних правопорушень, у вчиненні яких підозрюються ці особи); картки про рух кримінального провадження і картки про рух кримінальних проваджень, які були об'єднані з цією справою.

Як відомо, у цій справі обвинувачують Валерія Постного (співорганізатор газової справи), Вадима Шленчака, Олену Ченцову, Олександра Сомова, Юрія Смаглюка, Олександра Сергієнка, Дмитра Кравченка і Мар'яну Гречанюк.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів справи, троє посадових осіб ПАТ «Укргазвидобування» спільно з п'ятьма керівниками суб'єктів господарювання з січня 2013 року по червень 2016 року протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, видобутого операторами спільної діяльності ТОВ «Надра Геоцентр», фірмою «Хас» та ТОВ «Карпатнадраінвест» в межах договорів про спільну діяльність з УГВ. Як наслідок, УГВ спричинено багатомільйонні збитки.

Раніше ВАКС повертав обвинувачення стосовно ще двох фігурантів справи Онищенка, але потім апеляційна палата це рішення скасувала.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: