Суд розпочав підготовче засідання у справі спільників Онищенка

Читать на русском
Антикорупційний суд розпочав розгляду справу за обвинуваченням співорганізатора газових схем екснардепа.
Валерій Постнийфото: hromadske

Суд розпочав розгляд обвинувального акту відносно семи осіб та Валерія Постного, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачують у співорганізації «газових схем» колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«В антикорупційному суді триває розгляд обвинувального акту стосовно 8 осіб, обвинувачених у незаконному заволодінні майном ПАТ «Укргазвидобування», що завдало збитків державному підприємству на суму 740 млн грн», – йдеться у повідомленні.

За даними САП, відповідно до матеріалів справи, троє посадових осіб ПАТ «Укргазвидобування» спільно з п'ятьма керівниками суб'єктів господарювання з січня 2013 року по червень 2016 року протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, видобутого операторами спільної діяльності ТОВ «Надра Геоцентр», фірмою «Хас» та ТОВ «Карпатнадраінвест» в межах договорів про спільну діяльність з УГВ. Як наслідок, УГВ спричинено багатомільйонні збитки.

Нагадаємо, суд призначив засідання за обвинуваченням двох пособників Онищенка. Раніше екснардепа заарештували в Німеччині. «Слово і Діло» нагадало, у чому обвинувачують Онищенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: