САП виграла апеляцію на повернення справи пособників Онищенка

Читать на русском
Апеляційна палата задовольнила частково скаргу антикорупційного прокурора на повернення обвинувального акту стосовно двох осіб.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата повернула на розгляд Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно двох пособників колишнього народного депутата Олександра Онищенка, який нещодавно повернули прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Таке рішення 28 жовтня ухвалила колегія суддів палати ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

7 вересня колегія суддів ВАКС повернула прокурору САП обвинувальний акт стосовно директора ТОВ «Нафтогаз Трейд» Євгена Бистрицького і керівника «Газ Транс Груп» Олександра Канцелярука, які є співучасниками злочинної організації екснардепа Онищенка. Не погодившись з таким рішенням, прокурор САП подав апеляційну скаргу. Вивчивши скаргу, апеляційна палата її задовольнила частково і повернула до ВАКС обвинувальний акт для нового розгляду.

Як відомо, САП обвинувачує директора ТОВ «Нафтогаз Трейд» Євгена Бистрицького і керівника «Газ Транс Груп» Олександра Канцелярука у «газовій справі» Онищенка. Також окремо суд розглядає обвинувачення Постного і ще 7 осіб у цій же справі. Тому до початку підготовчого засідання прокурор САП просив суд передати справу Бистрицького і Канцелярука на розгляд іншої колегії суддів для можливості об'єднання її з обвинуваченням Постного і ще 7 осіб. Однак суд пізніше відмовився об'єднувати провадження в одну справу.

За даними САП, відповідно до матеріалів справи, троє посадових осіб ПАТ «Укргазвидобування» спільно з п'ятьма керівниками суб'єктів господарювання з січня 2013 року по червень 2016 року протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, видобутого операторами спільної діяльності ТОВ «Надра Геоцентр», фірмою «Хас» та ТОВ «Карпатнадраінвест» в межах договорів про спільну діяльність з УГВ. Як наслідок, УГВ спричинено багатомільйонні збитки.

Нагадаємо, суд вирішив заочно судити екснардепа Онищенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: