В Узбекистані зіткнулися і розбилися узбецький винищувач і афганський штурмовик

Читать на русском
Тільки за 15 серпня в країні примусово посадили 46 літаків з афганськими розпізнавальними знаками
Embraer EMB 314 Super Tucano ВПС АфганістануВікіпедія

У небі над Узбекистаном - в цю країну масово втікають афганські військовослужбовці та чиновники афганського уряду Ашрафа Гані - зіткнулися афганський штурмовик Embraer-314 та узбецький винищувач МіГ-29. Обидва літаки впали на території країни.

Про це повідомила пресслужба Генеральної прокуратури Узбекистану.

Згідно з даними генпрокуратури, три військові літаки ВПС Афганістану Embraer-314 перетнули кордон Узбекистану і запросили дозвіл на посадку в аеропорту Ханабад в Карші в Кашкадар'їнській області на півдні Узбекистану. Афганські літаки перенаправили в аеропорт Термез в Сурхандар'їнській області, їх супроводжували два винищувачі МіГ-29 ВПС Узбекистану.

«Проте в ході спостереження літаки Embraer-314 і МіГ-29 зіткнулися і розбилися в Шерабадському районі Сурхандар'їнської області. Пілоти цих літаків приземлилися на парашутах» - сказано в повідомленні.

«Талібан» взяв під контроль Афганістан: що сталося в країні за кілька днівТалібан увійшов до Кабула і захопив владу в Афганістані. Як розвивалися події – в матеріалі Слово і діло.

Льотчиків госпіталізували, вони у важкому стані.

В Узбекистан масово тікають військові та чиновники уряду Гані. Тільки за 15 серпня в країні примусово посадили 46 літаків з афганськими розпізнавальними знаками. На цих літаках сумарно було 585 озброєних військовослужбовців афганської армії. Ще 158 громадян Афганістану перетнули кордон у Термезському районі Узбекистану, де були затримані прикордонниками.

Нагадаємо, в Афганістані в неділю, 15 серпня, бойовики радикального руху «Талібан» взяли під контроль столицю країни Кабул. У тому числі вони захопили президентський палац. Наступним кроком бойовики назвали проголошення Афганістану ісламським еміратом - знову.

Президент Афганістану Ашраф Гані в неділю, 15 серпня, подав у відставку після того, як таліби заявили про контроль над усією територією країни. Як і більша частина керівництва держави, Гані втік з країни в цей же день.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: