У МЗС підрахували, скільки українців хочуть залишити Афганістан

Читать на русском
Ще 74 громадянина України хочуть залишити територію Афганістану - шляхи евакуації людей зараз опрацьовують посольства в Таджикистані та Узбекистані.

Ще 74 громадянина України хочуть залишити територію Афганістану - шляхи евакуації людей зараз опрацьовують посольства в Таджикистані та Узбекистані.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в ефірі Україна 24.

«На сьогодні посольством України в Таджикистані встановлений прямий зв'язок з 74 громадянами України і членами їхніх сімей, які висловили бажання повернутися в Україну з урахуванням різкого погіршення соціально-економічної ситуації в Афганістані», - зазначив Єнін.

Він також порадив українцям, які хочуть залишити країну, звертатися на гарячу лінію МЗС або посольств в Узбекистані і Таджикистані. Дипломатичні установи опрацьовують маршрути евакуації.

«Талібан» взяв під контроль Афганістан: що сталося в країні за кілька днівТалібан увійшов до Кабула і захопив владу в Афганістані. Як розвивалися події – в матеріалі Слово і діло.

Також нагадаємо про те, що громадяни Афганістану, евакуйовані в Україну, просять про статус біженця.

В Афганістані в неділю, 15 серпня, бойовики радикального руху «Талібан» взяли під контроль столицю країни Кабул. У тому числі вони захопили президентський палац.

Виконувач обов'язків міністра внутрішніх справ Афганістану у зверненні по телебаченню заявив, що буде мирний перехід влади до перехідного уряду. Однак пізніше представники бойовиків заявили, що перехідного уряду не буде.

Президент Афганістану Ашраф Гані в неділю, 15 серпня, подав у відставку після того, як таліби заявили про контроль над усією територією країни. Як і більша частина керівництва держави, Гані втік з країни в цей же день.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: