Кількість українців, які потребують евакуації, досягла 90 – МЗС

Читать на русском
МЗС, посольства та інші відомства опрацьовують можливі шляхи безпечної евакуації українців, у тому числі із залученням інших держав
Аеропорт КабулаФото Вести

В Афганістані все ще залишається близько 90 українців афганського походження і членів їх сімей, які просять евакуювати їх в Україну.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в коментарі УНІАН.

На цю мить згідно з дорученням глави МЗС Дмитра Кулеби, посольства України в Таджикистані та Пакистані повинні надати максимальну допомогу українцям, які застрягли в Афганістані.

«Дипломати зараз формують список громадян, які виявили бажання бути евакуйованими. Зараз мова йде про 90 українців афганського походження і членів їх сімей» - сказав спікер.

«Талібан» взяв під контроль Афганістан: що сталося в країні за кілька днівТалібан увійшов до Кабула і захопив владу в Афганістані. Як розвивалися події – в матеріалі Слово і діло.

Ніколенко запевнив, що МЗС, посольства та інші відомства опрацьовують можливі шляхи безпечної евакуації українців, у тому числі із залученням інших держав. Для отримання допомоги українці повинні повідомити свої контактні дані та місце перебування в Афганістані уповноваженим посольствам України в сусідніх країнах.

Раніше в МЗС заявляли, що 74 громадянина України хочуть покинути територію Афганістану - шляхи евакуації людей зараз опрацьовують посольства в Таджикистані та Узбекистані. В аеропорту Кабула знаходиться другий український літак, але він не може звідти вилетіти.

В Афганістані в неділю, 15 серпня, бойовики радикального руху «Талібан» взяли під контроль столицю країни Кабул. У тому числі вони захопили президентський палац. Представник «Талібану» Мохаммад Наїм офіційно запевнив, що бойові дії на території Афганістану припинені.

Президент Афганістану Ашраф Гані в неділю, 15 серпня, подав у відставку після того, як таліби заявили про контроль над усією територією країни. Як і більша частина керівництва держави, Гані втік з країни в цей же день.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: